Cursussen‎ > ‎

Reiki

Reiki is een zeer oude vorm van genezing door handoplegging, die in het negentiende-eeuwse Japan werd herontdekt door dr Usui. Vanuit Japan is Reiki overgebracht naar Amerika. Daarvandaan is Reiki in Europa geïntroduceerd. Tegenwoordig wordt er over de hele wereld intensief met Reiki gewerkt. Het woord Reiki is Japans en betekent ‘universele energie': Rei = universeel en Ki = energie.

Wat doet Reiki?

Reiki is de universele energie die het zelfgenezingsproces van lichaam en geest ondersteunt. Ieder mens wordt geboren met een open Reiki(-energie)kanaal, echter in de loop van een mensenleven raakt dat meestal geblokkeerd. Door de Reiki-inwijdingen word je opnieuw afgestemd op deze kosmische/ universele energie, waardoor bij jezelf de energie beter gaat stromen en je die ook aan anderen kunt doorgeven.

Reiki werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, wat onder andere te merken is aan het feit dat men na de inwijdingen meer innerlijke rust ervaart en meer in contact komt met de intuïtie. De handen zijn warmer en gaan vaak tintelen als men in de buurt is van iemand die pijn heeft.

Voor wie is Reiki?

Reiki is in eerste instantie bedoeld voor jezelf, je kunt er iedere dag je accu mee opladen en kwaaltjes of kwalen kunnen sneller genezen. Reiki helpt je bijvoorbeeld tot rust te komen wanneer je last hebt van stress of slapeloosheid. Je kunt met Reiki ook andere mensen, dieren of planten in je omgeving helpen door ze te ondersteunen met deze energie.

De verschillende graden

Reiki kent drie verschillende graden.
Anna Kallenberg wijdt in in Reiki 1 en 2.
Bij de eerste graad worden je energiekanalen opnieuw afgestemd op de universele energie, die in overvloed aanwezig is.
De tweede graad is een verdieping en intensivering van de Reiki-energie die sterk doorwerkt op het mentale en emotionele niveau. Je leert hoe je op een veilige manier op afstand Reiki kunt geven.
Met de derde graad wordt de energie nog sterker en kun je ook zelf gaan lesgeven.

Praktische informatie

Duur van de cursus
: zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00.
Kosten: €250 per cursus.
Plaats: Zeist
Docent: Anna Kallenberg

Anna Kallenberg werd in 1986 ingewijd in reiki 1 en in 1997 in reiki 2, 3A en 3B.
Zij heeft sindsdien ongeveer 150 mensen ingewijd in Reiki.