Baby's‎ > ‎

Baby en alfa, het belang van zuigen

Het boekje Baby en alfa werd geschreven door Mona Lisa Boyesen, mede-grondlegger van de biodynamische massage, en wordt uitgegeven door Praktijk Corazon. Het boekje gaat over het belang van zuigen voor baby’s.

Baby’s zuigen niet alleen om te drinken. Tijdens het zuigen vinden tevens verschillende processen plaats. Onder andere de alfa-staat, de REM-slaap en dat wat Mona Lisa Boyesen noemt ‘bliss’, een soort natuurlijke satori/samadhi voor baby’s.

Tijdens deze fases maken baby’s belangrijke groeihormonen aan en krijgen ze de kans om stress te verwerken en gaan ze terug naar de Bron. Maar alleen als ze ongestoord kunnen zuigen en niet na vijf of tien minuten van borst of fles worden gehaald, omdat de honger gestild is en ze ogenschijnlijk ‘in slaap vallen’. Ze vallen niet in slaap: ze zuigen, het tongetje trilt en de oogjes draaien omhoog (de alfa-staat) of de oogjes bewegen onder de gesloten oogleden heen en weer (de REM-fase).

Voor ouders die hun kind een goede start willen geven geeft dit boekje informatie van onschatbare waarde die verder nergens te verkrijgen is. In de elf jaar dat Anna Kallenberg zwangerschapsyoga gaf was dat dan ook wat haar cursisten haar vaak zeiden: ‘Anna, dit is zulke belangrijke informatie en je kunt het verder nergens vinden’. Ze zagen deze processen bij hun pasgeboren baby’s en deze jonge moeders hebben haar gestimuleerd om dit boekje te laten vertalen en in eigen beheer uit te geven. Nadien heeft zij er een aantal lezingen over gegeven en het onderwerp is ook besproken in Onkruid en Educare.

Baby en alfa kost €8,- (excl. verzendkosten) en u kunt het bestellen bij Anna. Stuur een mail naar info@praktijkcorazon.nl